Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εκβιάζει για φακέλωμα των φοιτητών παρακρατώντας τα συγγράμματα


Πρωτοβουλίες με σκοπό την αποκατάσταση των όρων ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας των πανεπιστημίων ζητούν οι πρυτάνεις της χώρας από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου. Έκκληση χωρίς αποδέκτη, καθώς χθες το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να στερήσει τα συγγράμματα από φοιτητές 14 ιδρυμάτων της χώρας επικαλούμενο ότι δεν εστάλησαν από πολλά ιδρύματα οι κατάλογοι με τον αριθμό των φοιτητών που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών και -κατά τον νόμο- πρέπει να διαγραφούν.
Πρωτοβουλίες για αποκατάσταση της λειτουργίας των πανεπιστημίων ζητούν οι πρυτάνεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό
Οι πρυτάνεις, κατά την 68η Σύνοδό τους, κατηγορούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι διακυβεύει την ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποδυναμώνει τη διοίκηση των πανεπιστημίων και ακυρώνει τη συμβολή τους στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν, αντί για διάλογο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, απούσα και από αυτή τη Σύνοδο, παρεμβαίνει στη διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των Συμβουλίων με τροπολογίες και ρυθμίσεις που συνιστούν θεσμική εκτροπή και ευνοούν τη δημιουργία ισχυρών ομαδοποιήσεων. Η Σύνοδος των πρυτάνεων είναι καταπέλτης κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας ότι, εκτός από τις αυθαίρετες και έκνομες παρεμβάσεις, το υπουργείο πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα οξύτατα προβλήματα προϋπολογισμού, κάλυψης των εκπαιδευτικών, διοικητικών και ερευνητικών λειτουργιών και υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού των ιδρυμάτων.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων ορίζει το τριήμερο εκδηλώσεων για την 38η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως "Ημέρες του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου" και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στήριξής του.
Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας εκβιάζει με τα συγγράμματα τα ιδρύματα προκειμένου να του στείλουν στοιχεία για την "πραγματική παρουσία και ταυτότητα των φοιτητών τους". Μέσω των συγγραμμάτων το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να αναγκάσει τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να φακελώσουν τους φοιτητές που έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών, προκειμένου στη συνέχεια να πιεστούν τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν σε διαγραφές. Αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο Παιδείας θέλει τα στοιχεία και όχι για να περιορίσει σπατάλες στη διανομή συγγραμμάτων. Κανένας φοιτητής δεν παίρνει το ίδιο σύγγραμμα για δεύτερη φορά. 'Αρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδέεται η διανομή των συγγραμμάτων με τις λίστες των φοιτητών.
Η υπουργός Παιδείας ομολόγησε από το βήμα της Βουλής ότι πρόκειται περί ελέγχου και δήλωσε ότι οι διοικήσεις των ιδρυμάτων που δεν θα δεχθούν να απαντήσουν στον έλεγχο της πολιτείας παίρνουν την ευθύνη για τη μη διανομή συγγραμμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα ιδρύματα που απειλούνται με στέρηση συγγραμμάτων ανέρχονται στα 14 (π.χ. το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πάντειο κ.ά.). Η διαδικασία διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, που ξεκίνησε χθες, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις 19-20 Οκτωβρίου)


Για δύο συνεχόμενες μέρες η κοινωνία πλημμύρισε τους δρόμους πραγματοποιώντας τα μεγαλύτερα πανεργατικά συλλαλητήρια της μεταπολίτευσης. Οι εργαζόμενοι με όλα τα σωματεία στο δρόμο, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι μαθητές ενώθηκαν απαιτώντας την ανατροπή της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη των τραπεζών και των βιομηχάνων, εις βάρος των ανθρώπινων αναγκών. Την ανατροπή του εκφραστή αυτής της πολιτικής, της κοινωνικά καταστροφικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Την ανατροπή της πολιτικής που μειώνει κι άλλο τους μισθούς, απολύει εργαζόμενους του δημοσίου, καταργεί συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιωτικοποιεί το δημόσιο πλούτο, ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει 108 δις για τη «διάσωση» των τραπεζών από το 2008.
Η απονομιμοποιημένη αυτή πολιτική συμβαδίζει με την ισχυρή καταστολή που επιλέγει η κυβέρνηση ως απάντηση στις κοινωνικές αντιδράσεις. Έτσι, χθες για μία ακόμη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με την αλόγιστη ρίψη χημικών τις συνθήκες για τον τραγικό θάνατο ενός 53χρονου διαδηλωτή, μέλους του ΠΑΜΕ.
Βέβαια, οι βίαιες πρακτικές από μεριάς ομάδων που βρέθηκαν στο Σύνταγμα, αποτέλεσαν την αφορμή για τη συνειδητή παράβλεψη των μεγάλων συγκεντρώσεων. Οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον δυνάμεων του κινήματος και συγκεκριμένα μελών του ΠΑΜΕ είναι καταδικαστέες και όσοι μεταχειρίζονται τέτοιες πρακτικές πρέπει να απομονωθούν πολιτικά, μιας και δηλώνουν την ενσωμάτωση της κυρίαρχης αντίληψης για τον ατομικό δρόμο δράσης.
Μόνη απάντηση είναι η κοινή συλλογική δράση και ενότητα όλων των δυνάμεων του κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας όπως έγινε και χτες στο Σύνταγμα, χωρίς τεχνητούς και φυσικούς διαχωρισμούς. Η κοινωνική πλειοψηφία έδειξε ότι παρά τη καταστολή που έχει δεχθεί και την ιδεολογική προπαγάνδα των ΜΜΕ, δεν φοβάται και συνεχίζει ενωτικά να αγωνίζεται ενάντια στην κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος.
Οι αγώνες, παρά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συνεχίζονται με τις επόμενες μέρες ενάντια στη ψήφιση του προϋπολογισμού που θα τσακίσει οικονομικά τις λαϊκές μάζες. Η απάντηση έχει δοθεί και θα ξαναδοθεί.  Οι εργαζόμενοι από τη Wall Street μέχρι τη πλατεία Συντάγματος έχουν πλέον αντιληφθεί ότι ο δικός μας δρόμος περνάει μόνο μέσα από την ανατροπή των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους. Περνάει από την συνολική ανατροπή των κοινωνικών συσχετισμών. Να μειωθούν τα κέρδη και τα προνόμια των τραπεζών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών όχι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας.  
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. 

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διορθώνουν τον νόμο για να βρουν υποψήφιους



Στεφανάκου Π.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/10/2011
Επίσημη ομολογία αποτυχίας για το ανεφάρμοστο του νόμου για τα πανεπιστήμια κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Μόλις ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του νόμου, το υπουργείο Παιδείας φέρνει πανικόβλητο στη Βουλή τροποποιήσεις "για τη διασφάλιση του υπέρτερου συμφέροντος της συγκρότησης και λειτουργίας των Συμβουλίων των ΑΕΙ". Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, φοβούμενη ότι δεν θα βρει υποψήφιους πανεπιστημιακούς για να καταλάβουν τις θέσεις των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων, όπως δεν βρίσκει και πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις και αρχαιότερα μέλη ΔΕΠ για να συγκροτήσουν τις εφορευτικές επιτροπές, αίρει τον περιορισμό της εκλογής μέχρι δύο μελών από κάθε σχολή. Με άλλη τροπολογία επιχειρεί να λύσει την έλλειψη υποψηφιοτήτων ορίζοντας ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει αριθμός υποψηφίων ίσος με τον αριθμό των εκλόγιμων θέσεων επαναπροκηρύσσονται εκλογές με διαδικασίες που θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση.
Μόλις ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας φέρνει στη Βουλή τροποποιήσεις "για τη διασφάλιση του υπέρτερου συμφέροντος της συγκρότησης και λειτουργίας των Συμβουλίων στα ΑΕΙ". "Η αντίσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι αμείωτη και συνεχής", τονίστηκε σε μεγάλη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η αγωνία του υπουργείου να βρει τόσους υποψήφιους όσο και οι εκλόγιμες θέσεις είναι εμφανής στην έκθεση αξιολόγησης με την οποία εξηγεί την αναγκαιότητα αυτών των ρυθμίσεων. Όπως αναφέρει, "τόσο η σύνδεση του αριθμού των εκλόγιμων θέσεων με τον αριθμό των υποψηφίων όσο η άρση του περιορισμού των δύο εκπροσώπων ανά σχολή διασφαλίζουν τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας ήδη από το στάδιο της υποβολής υποψηφιοτήτων, στο μέτρο που δεν υπάρχουν άλλα μέσα επίτευξης του αποτελέσματος της κάλυψης των εκλόγιμων θέσεων". 'Ομως, επειδή ούτε αυτά μπορεί να εξασφαλίσουν τη διενέργεια εκλογών, με άλλη τροπολογία το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι μέχρι την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τη σύσταση των σχολών, κάθε τμήμα που δεν εντάσσεται σε σχολή θα νοείται ως σχολή. Και η ρύθμιση αυτή προωθείται σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο κατάλογος από τον οποίο μπορεί να προκύψουν υποψήφιοι. Κι αν όλα αυτά δεν φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, το υπουργείο Παιδείας θα ρυθμίσει τελικά, μέσω υπουργικής απόφασης, όλες τις διαδικασίες ορισμού και ανάδειξης εκπροσώπων των καθηγητών, των φοιτητών και κάθε είδους προσωπικού στα συλλογικά όργανα του ιδρύματος και ιδίως τα θέματα που αφορούν την προκήρυξη εκλογών, την υποβολή υποψηφιοτήτων, την ανακήρυξη των υποψηφίων, τη συγκρότηση των εφορευτικών επιτροπών, τις περιπτώσεις διενέργειας επαναληπτικών εκλογών κ.ά.
Οι τροπολογίες αυτές αποτελούν νέο πλήγμα κατά του νόμου αλλά και του γοήτρου της υπουργού Παιδείας. 'Οσο κι αν δηλώνει ότι ο νόμος ψηφίστηκε από 256 βουλευτές, κάθε ημέρα που περνάει αποκαλύπτεται ότι δεν έχει μέλλον. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αδυνατεί να συγκροτήσει ακόμα και τις εφορευτικές επιτροπές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών, καθώς σκοντάφτει στην άρνηση των διδασκόντων στους οποίους γίνεται πρόταση συμμετοχής.

"Αρνούμαι τον διασυρμό"
Μέλη ΔΕΠ, μέσω e-mail από τον ειδικό γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου, ενημερώνονται ότι η υπουργός Παιδείας "με δεδομένη τη σειρά κατάταξής σας στον κατάλογο των αρχαιοτέρων καθηγητών του ιδρύματός σας", "πρόκειται να σας ορίσει ως μέλος της εν λόγω πενταμελούς επιτροπής". "Σε περίπτωση που υπάρχει πολύ σοβαρό και αιτιολογημένο κώλυμα συμμετοχής σας, παρακαλούμε όπως μας το γνωρίσετε στην ίδια την υπουργό, κ. Άννα Διαμαντοπούλου με ηλεκτρονικό μήνυμα, στη διεύθυνση ypourgos@minedu.gov.gr, με κοινοποίηση στη δική μου ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο έως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011, 12.00 μεσημβρινή". Ένα τέτοιο e-mail, έλαβε και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Ρούσης και απάντησε ως εξής:
"Κατανοώ απολύτως το ότι με δεδομένο ότι αδυνατείτε να εφαρμόσετε έναν νόμο που στήριξε σύσσωμο το μπλοκ της αστικής εξουσίας, έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και αυθαιρετείτε διότι: Το να θεωρείτε τη μη απάντηση ως καταφατική απάντηση είναι αυθαιρεσία. Το να στέλνετε ένα e-mail για ένα τόσο σοβαρό θέμα στις 12.20 το μεσημέρι της 4/10 και να θεωρείτε ότι αν δεν απαντήσουμε μέχρι τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης, συμφωνούμε με τον διορισμό μας, αποτελεί αυθαιρεσία στο τετράγωνο. Το να ανάγετε την αφεντιά σας σε κριτή της σοβαρότητας των λόγων άρνησης συμμετοχής που μπορεί να επικαλεστεί ο καθένας μας αποτελεί αυθαιρεσία στον κύβο. Παρόλα αυτά, για να μην υποστώ τον διασυρμό να δω το όνομά μου στην πενταμελή επιτροπή του Παντείου, όπερ καθόλου απίθανο στο πλαίσιο του
αυθαίρετου τρόπου λειτουργίας σας, σπεύδω να σας δηλώσω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σε μια διαδικασία που δολοφονεί το πανεπιστήμιο".

Πήραν πίσω την εγκύκλιο για τους επί πτυχίω
Η άμεση και καθολική αντίδραση των ιδρυμάτων έσωσε από τις αυθαιρεσίες του ειδικού γραμματέα Β. Παπάζογλου τις εξετάσεις των επί πτυχίω φοιτητών. Ο κ. Παπάζογλου, μέσω Σκάι, πήρε πίσω την εγκύκλιο με την οποία απαγόρευε στους φοιτητές που βρίσκονται στο πτυχίο να δώσουν εξετάσεις κατά τη διάρκεια του εξαμήνου εφόσον χρωστούσαν περισσότερα από πέντε μαθήματα. "Εμμένουμε", δήλωσε "στα πέντε μαθήματα", αλλά "δίνουμε τη δυνατότητα στους φοιτητές, με αίτησή τους, να μπορούν να δώσουν τα μαθήματα μετά από απόφαση του τμήματός τους".
Στο μεταξύ, εκατοντάδες συμβασιούχοι διδάσκοντες των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να δοθούν όλες οι πιστώσεις για τη λειτουργία των ιδρυμάτων και την κάλυψη των διδακτικών τους αναγκών. Το υπουργείο Παιδείας, έντρομο, απαγόρευσε μέχρι και στους διαπιστευμένους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ να περάσουν την είσοδο του κτιρίου, αναφέροντας ότι κανείς δεν τους κάλεσε...
«Θα συνεχισθεί αμείωτη η προσπάθεια αντίστασης ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας σε έναν νόμο ο οποίος καταργεί το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, υποθηκεύει το μέλλον των νέων και γεμάτος προχειρότητα, αντιφάσεις και ανεφάρμοστες διατάξεις έχει οδηγήσει σε τραγική περιπέτεια τα πανεπιστήμια», ήταν το συμπέρασμα μεγάλης εκδήλωσης-σύζητησης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων και φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας και εκπροσώπων των παρατάξεων των φοιτητών

πηγη Αυγή

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΡ. ΕΝ. οικονομικού ΣΧΗΜΑτίζεται...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του οικονομικου  κανει αυριο ανοιχτο σχήμα για να συζητησει σχετικα με την σχολη και το κινημα...

Στις 15:00 στο αιθριο της νομικης.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 4/10

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4/10 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦ. 10, 13.00 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ.

Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης στη ΔΑΠ


Οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις της ΔΑΠ στη σχολή μας έχουν πολύ γούστο. Αν τις πάρει κανείς για φάρσες θα γελάσει πολύ, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι συνάδελφοι μιλούν σοβαρά. Ας πάρουμε λοιπόν ένα- ένα τα σημεία :

  • Κατ'αρχάς, οι συνάδελφοι μη μπορώντας να δεχτούν ότι το Πλαίσιο του Συντονιστικού βγήκεπρώτο και με 42 ψήφους διαφορά από το δικό τους, οπότε μας κατηγορούν για αλλοίωση του αποτελέσματος μέσω “extra” ψηφοφόρων από άλλες σχολές της ΝΟΠΕ. Πέρα από το γελοίο του πράγματος (γιατί εντός της διαδικασίας δεν είπαν τίποτε, όταν γύρισαν σπίτι τους το θημήθηκαν φαίνεται), είναι τελείως ανυπόστατο από τη στιγμή που όλη η ΝΟΠΕ είχε συνελεύσεις την ίδια ώρα, οπότε κανείς δε μπορούσε να έρθει και να ψηφίσει. Το αστείο εδώ βρίσκεται ότι μιλά για νοθείες η παράταξη που χάρη στα μαγικά της σταμάτησαν οι εκλογές πέρσι και υπ'ευθύνη της δεν υπάρχει ΔΣ φέτος, ενώ έχουν επανηλλειμμένα γίνει θέμα και στο τύπο ακόμα ακόμα οι νοθείες της. (Για του λόγου το αληθές δείτεhttp://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.03.2006,id=58899592και http://gmargari.wordpress.com/2007/01/22/dap-notheia/ )

  • Δεύτερον, οι συνάδελφοι κάνουν λόγο για χάσιμο του εξαμήνου, χάσιμο εξεταστικής και ένα σωρό άλλα (πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε), ενώ οι ίδιοι ήταν παρόντες στη Συνέλευση Τμήματος όπου τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι καθηγητές δήλωσαν ξεκάθαρα : Το εξάμηνο δεν πρόκειται να χαθεί και η εξεταστική του Σεπτέμβρη είναι κατοχυρωμένη γιατί την προηγούμενη χρονιά είχαν συμπληρωθεί κανονικά οι 13 εβδομάδες ανά εξάμηνο που αναφέρει ο νόμος.

  • Και πάμε στο πιο ξεκαρδιστικό της υπόθεσης : οι συνάδελφοι έχουν κολλήσει ένα χαρτί στην πόρτα του Προέδρου και το έχουν βγάλει φωτογραφία για να μας πείσουν ότι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ μας κατηγορούν ότι κάναμε την ίδια ώρα barbeque... Συνάδελφοι από τη ΔΑΠ, πραγματικά δεν έχετε το Θεό σας!!! Τέτοια γέλια είχαμε καιρό να ρίξουμε. Λοιπόν, έχουμε και λέμε : την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε πορεία των φοιτητικών συλλόγων και μετά συντονιστικό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων στη Νομική. Δεύτερον, η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης βρέθηκε με τον κύριο Δημητρίου στο γραφείο του, ο οποίος δεσμεύτηκε για εκ νέου Συνέλευση Τμήματος την ερχόμενη εβδομάδα και για πρότασή του σε αυτή ενός προγράμματος πτυχιακής εξεταστικής. Όταν φεύγαμε από το γραφείο του μας είπε : “Α, παιδιά, βρήκα κάτι κολλημένο στην πόρτα μου σήμερα. “ . Και μας έδειξε το χαρτί της ΔΑΠ. Ούτε πήγε κανένας άνθρωπος, ούτε παράσταση διαμαρτυρίας έγινε. Και όλο αυτό θυμίζει μάλλον μαφία, με προειδοποιητικά σημειώματα έξω από τα σπίτια. Οι συνάδελφοι της ΔΑΠ όμως είναι ανελέητοι, μιας και το χαρτί που είχαν κολλήσει ήταν ένα ψήφισμα που προσπάθησαν να περάσουν στη συνέλευση της Πέμπτης και ΔΕΝ πέρασε. Χαχαχαχαχα...

Συνάδελφοι της ΔΑΠ : ΔΕ βρέχει. ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ