Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ....για όλους;

Ακούσαμε τον Υπ.Υγείας κ.Λοβέρδο με περίσσιο θράσος να λέει οτι όλες οι γυναίκες πόρνες φορείς του AIDS πρέπει να απελάθουν για να προστατευθεί ο «έλληνας πελάτης» και η «ελληνική οικογένεια». Μεσαιωνικές λογικές σαν κι αυτές, που βλέπουν καταπιεσμένους ανθρώπους σαν  «κακό» εμπόρευμα για τον πελάτη δεν θεωρούμε οτι έχουν θέση στη κοινωνία μας. Και όσο η κρίση βαθαίνει θα ακούμε όλο και πιο ακραίες απόψεις που περιθωριοποιούν κομμάτια της κοινωνίας και οδηγούν στη βαρβαρότητα. Θα το ανεχτούμε;



Ακολουθώντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών ο καλός μας δήμαρχος κ.Καμμίνης, θέλοντας να ομορφύνει την πόλη και τη ζωή μας, αφαίρεσε τα παγκάκια στη πλ.Κλαθμώνος ώστε να μη κοιμούνται πλέον εκεί οι άστεγοι. Δε μας ενοχλεί φαίνεται το γεγονός ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που έχουν χάσει τα σπίτια τους, αλλά μας πειράζει που χαλάνε τη αισθητική της εορταστικής Σταδίου. Για κάποιους λοιπόν είναι θέμα αισθητικής, για άλλους θέμα επιβίωσης.

Κινούμενη στο ίδιο κλίμα η κρατική εξουσία επιτίθεται επανειλημμένα σε μετανάστες μικροπωλητές χρησιμοποιώντας ωμή βία. Στοχοποιώντας το πιο καταπιεσμένο κομμάτι των εργαζομένων, προσπαθούν να στρέψουν την οργή της κοινωνίας προς λάθος κατεύθυνση και όχι στα πραγματικά αίτια για τα λουκέτα και την ανεργία, που είναι η κρίση του καπιταλισμού και οι πολιτικές των κυβερνήσεων που λειτουργούν προς όφελος του κεφαλαίου.

Οι μετανάστες λοιπόν κατατρεγμένοι από τις χώρες τους λόγω ακραίας φτώχειας και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων καταλήγουν , αντί για το καλύτερο αύριο που αναζητούν, να  μένουν χωρίς καθόλου δικαιώματα και να αντιμετωπίζουν φασίστες και κρατική καταστολή.
Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί και ο εγκλωβισμός πολλών εξ αυτών λόγω του νομοθετικού πλαισίου της σύμβασης του Δουβλίνο ΙΙ. Έτσι μη βρίσκοντας άλλους τρόπους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους λόγω της περιθωριοποίησής τους 300 μετανάστες εργάτες επέλεξαν την απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα για τη διεκδίκηση των αυτονόητων. Η νίκη τους ήταν νίκη για όλη την εργατική τάξη και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους τους καταπιεσμένους.  Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μετανάστες τελικά είναι συνοδοιπόροι μας στην καταπίεση και εικόνα από το δικό μας παρελθόν και μέλλον.

Βλέπουμε λοιπόν ότι στη χριστουγεννιάτικη περίοδο, μια περίοδο που έχουν καταφέρει οι κυρίαρχοι να συνδέσουν με τον καταναλωτισμό, προχωρούν σε μια ιδιότυπη επιχείρηση εκκαθάρισης του κέντρου από οτίδηποτε χαλάει τη βιτρίνα της πόλης αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που βιώνουν αυτά τα προβλήματα. Αυτό ,όπως βλέπουμε και απο τις κινήσεις της δημοτικής αρχής, αποτέλει μονο την αρχή μιας προσπάθειας δημιουργίας μιας ψεύτικης εικόνας ευημερίας στην πόλη, κρύβοντας  τα κοινωνικά προβλήματα κάτω από το χαλί. Τί έχει αξία για εμάς ως κοινωνία, το να μην έχουμε συνανθρώπους μας να πεινάνε ή να έχουμε μια στολισμένη «όμορφη» πόλη;




Τι απάντηση μπορούμε εμείς να δώσουμε απέναντι σε όλα αυτα;

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στη κρίση. Πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους βιώνουν την καταπίεση ασχέτως καταγωγής. Να σταθούμε απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που μας στρέφει τον έναν ενάντια στον άλλον. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιζήσουμε ως κοινωνία. Ας ξαναχτίσουμε τις κοινότητες μας με συνελεύσεις στις γειτονιές και δομές αλληλοβοήθειας στη βάση της ταξικής αλληλεγγύης και ας σηκώσουμε ένα δυναμικό κύμα αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις ζωές μας και όσους τις υπηρετούν. Έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε μια άλλη διέξοδο που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους.

Δεν είμαστε προβλήματα έχουμε προβλήματα!




Αριστερή Ενότητα
από τις σχολές του κέντρου της Αθήνας


Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΕΝότητα ΑΣΟΕΕ
ΑΡιστερή ΕΝότητα Ν.Ο.Π.Ε.
ΤΟΜΗ Αριστερών Αρχιτεκτόνων


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με τις δηλώσεις Λοβέρδου για απελάσεις εκδιδόμενων οροθετικών μεταναστριών

Όταν σταματήσουν να μας εξοργίζουν

Σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να τους μοιάζουμε
"Είναι μεγάλο πρόβλημα της πόλης η αδήλωτη παράνομη πορνεία και η σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS"
"Η μετάδοση γίνεται από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια"
"Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς "                                       
 Ανδρέας Λοβέρδος

Μετά τον καταλυτικό ρόλο του στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής κυβέρνησης – Τρόικα ενάντια στα κεκτημένα δεκαετιών και την προσπάθεια ο τομέας ευθύνης του, ο κλάδος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης να μετατραπεί σε πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδεικνύει και το νέοσυντηρητικό πρόσημο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
Γνωστοποίησε την πρόθεση να υπάρξουν απελάσεις εναντίον οροθετικών εκδιδόμενων μεταναστριών, με στόχο τη διαφύλαξη όχι μόνο της “δημόσιας υγείας” αλλά και των “χρηστών ηθών”, αφού χρησιμοποίησε το σχήμα αντιπαραβολής της παρανόμως εκδιδόμενης μετανάστριας με τον “Έλληνα οικογενειάρχη”. Σκόπιμα ο μνημονιακός υπουργός παραλείπει να κάνει οποιαδήποτε νύξη σχετικά με το trafficking, τα κυκλώματα διακίνησης, με όρους δουλεμπορίου, γυναικών, το ρόλο των προαγωγών αλλά κυρίως το ρόλο του ίδιου του “Έλληνα οικογενειάρχη” που επικαλείται, στην αναπαραγωγή αυτού του είδους της εκμετάλλευσης των γυναικών.
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, αναπαράγοντας -στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την ακροδεξιά- τα πλέον πατριαρχικά στερεότυπα, στοχεύοντας μάλιστα σε ξενοφοβικά ένστικτά. Η κυβέρνηση του κ. Λοβέρδου αντί να αναγνωρίσει την τριπλή εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστριες εκδιδόμενες (δουλεμπόρων, εγχώριων προαγωγών, “Ελλήνων οικογενειαρχών”) και να μεριμνήσει για την προστασία τους, επιλέγει να τις στοχοποιήσει προς τέρψη του συντηρητικού ακροατηρίου της, τμήμα του οποίου αποτελούν και οι πελάτες – οικογενειάρχες. Ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση του θα φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη επίσημων αλλά και ανεπίσημων επιχειρήσεων (πογκρόμ) “εκκαθάρισης της πόλης”. Τους προειδοποιούμε:

                                                                    θα μας βρουν
                        
                        απέναντί τους

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011


- Στις 12 Δεκέμβρη 2011, δικάζονται 3 από τα μέλη 15/μελούς φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν μαχαιρώσει Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Ο άτυχος Αφγανός ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του. Μεταξύ των κατηγορουμένων και η “τηλεαστέρας-κάτοικος” της Χρυσής Αυγής, Θέμις σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις.
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”, καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9 π.μ. της Δευτέρας 12 Δεκέμβρη.
Απαιτούμε να καταδικαστούν οι μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι. Αγωνιζόμαστε για τη διάλυση των φασιστικών συμμοριών που σπέρνουν τον τρόμο σε γειτονιές και πόλεις με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας.
Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας. Ιδιάιτερα την ώρα που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε για μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα σε μνημόνια, τρόϊκες και μέτρα βαρβαρότητας.
- Την επόμενη Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 8 μ.μ., στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15), απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα, αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συνδικάτα και συλλόγους, κατοίκους της περιοχής του κέντρου της Αθήνας, προκειμένου η αντιφασιστική συγκέντρωση της 12 Δεκέμβρη να συνδιοργανωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα.
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ