Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

     Οι 300 μετανάστες – εργάτες – απεργοι πείνας επιστρέφουν τελικά στα σπίτια τους δικαιωμένοι μετά τη μεγάλη νίκη που είχε ο αγώνας τους. Παρά την μεγάλη και συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ, παρά την άρση του ασύλου στη Νομική και την απειλή της εισβολής της αστυνομίας, παρά τον άθλιο χώρο που τους παραχωρήθηκε για να συνεχίσουν τον αγώνα τους και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν μετά απο 44 μέρες απεργίας πείνας να κατοχυρώσουν το αυτονόητο. Διακινδύνευσαν τη ζωή τους για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή. Δεν αγωνίστηκαν μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για όλους τους μετανάστες με χαρτιά ή μη, που τους αξίζει μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.



     Ο δίκαιος αγώνας τους κατάφερε να υπερνικήσει όλες τις αντιστάσεις και τα εμπόδια που έβαλαν τα συντηρητικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας (ακροδεξιά, κυρίαρχα media κλπ) καθώς και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης-Φρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις-σκούπα και εκατοντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτικό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς. Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κοινωνίας, που καταστρέφει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με την επίθεσή της κατά των μεταναστών θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενόχλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας.
     Η απεργία πείνας των 300 απεργών πείνας είναι μόνο η αρχή. Ο αγώνας των ντόπιων και των ξένων εργατών για ίσα δικαιώματα είναι μονόδρομος. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, εθνικότητας και θρησκείας. Η αποξένωση και περιθωριοποίηση κομματιών της κοινωνίας, όπως οι μετανάστες, σηματοδοτεί υποβάθμιση της ίδιας της κοινωνίας. Για αυτό ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Ήδη η πρώτη μεγαλη νίκη ήρθε με την εξάμηνη ανανέωση της άδειας παραμονής για αόριστο χρόνο για τους 300 και με τις εξαγγελίες για 8ετή παραμονή και για μείωση ενσήμων, ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση και ανανέωση της άδειας παραμονής. Εξαγγελίες τις οποίες απαιτούμε να γίνουν νόμος και να μη μείνουν απλά στα χαρτιά.
     Η νίκη αυτή μας υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι ίδιοι οι μετανάστες ούτε ο «μεγάλος αριθμός» τους, αλλά εκείνοι που εκμεταλλεύονται την εργασία όλων μας, με πρώτα θύματα τους μετανάστες εργάτες. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιλέγει την πιο σκληρή επίθεση σε δικαιώματα και ελευθερίες αιώνων, όπου το μνημόνιο και τα νέα μέτρα οδηγούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην εξαθλίωση, οι άνθρωποι αυτοί μας δίδαξαν ότι η ανυπακοή μπορεί να κερδίσει και ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται.

  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ!

-         Συγκέντρωση, Δευτέρα 14/03, στις 5.00 μ. μ., στην Υπατία
-         Συγκέντρωση, Δευτέρα 14/03, στις 7.00 μ. μ., στο λιμάνι του Πειραιά (Αγ. Διονύσιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ