Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Κι όμως κάτι κινείται….


Η Γενική συνέλευση της Τετάρτης έδειξε ότι κάτι υπάρχει στο οικονομικό… Έδειξε ότι τελικά το οικονομικό δεν είναι ο νεκρός σύλλογος  που κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν…..

Τι έγινε στη συνέλευση

Η συνέλευση ξεκινάει και είναι μαζικότατη…. Στο αμφιθέατρο 10 βρίσκονται πάρα πολλοί φοιτητές κυρίως  από το πρώτο και δεύτερο έτος. Το κλίμα είναι καλό και οι ομιλητές ακούγονται σε όλο το αμφιθέατρο. Όμως μετά τις ομιλίες οι  φοιτητές δείχνουν ότι δεν έχουν καμιά όρεξη να μείνουν  άπλα θεατές. Αρχίζουν  λοιπόν μια σειρά ερωτήσεων σε ΔΑΠ και Πασπ με τον Δαπίτη που βρίσκεται εκείνη την ώρα στο βήμα να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να απαντήσει…
Ο άλλος Δαπίτης ο όποιος κρατάει το μικρόφωνο  προσπαθεί να το σταματήσει αλλά μάταια… Κάθε φορά που πάει να κόψει μια ερώτηση φωνάζει όλο το αμφιθέατρο. Οι Ερωτήσεις πέφτουν βροχή και η Δαπ   δεν μπορεί να απαντήσει….
Ακολουθεί ενδεικτική ψηφοφορία.  Η Δαπ βλέπει ότι έχει πέσει εμφανώς σε σχέση με άλλες συνελεύσεις και ότι είναι κάτω από 50% και πάει να φύγει. Όμως οι φοιτητές ζητάνε καταμέτρηση…
Και η καταμέτρηση γίνεται :
ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  :   72   
ΔΑΠ   :   182
ΠΑΣΠ   : 109
Λευκά :  26

Όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με την Δαπ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα και έτσι στην ανακοίνωση της  «δημοκρατικής» αυτής παράταξης λείπουν τα λευκά….

Και μετά την συνέλευση  τι;

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης πέρασε ψήφισμα της ΑΡ.ΕΝ. το οποίο καλούσε τον σύλλογο σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Απριλίου στην Γενική Συνέλευση Τμήματος  για την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας για τα συγγράμματα.  Πρέπει όλοι και όλες να είμαστε εκεί  και να απαιτήσουμε να πάρει το τμήμα καταδικαστική απόφαση για την εγκύκλιο που μας κόβει το βοηθητικό σύγγραμμα.  

Κάποια  στιγμή ο Δαπίτης ερωτώμενος για επομένη γενική συνέλευση είπε ότι δεν θα γίνει και ολόκληρο το αμφιθέατρο 10 άρχισε να φωνάζει ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο… Δεν θα τους περάσει… Αν το ΔΣ δεν πάρει απόφαση για συνέλευση θα την πάρουν οι φοιτητές μέσω συλλογής υπογραφών…   

Στην συνέλευση άλλωστε αποδείξαμε ότι αυτοί που είμαστε με έναν ζωντανό και δημοκρατικό σύλλογο είμαστε πολλοί και πολλές….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ