Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

“Σοσιαλισμός” και Βαρβαρότητα

Σε μια περίοδο που το σημείο ισορροπίας μεταξύ κεφαλαίου – εργαζομένων τίθεται στη μεγαλύτερη διαπραγμάτευσή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει απτόητη την πλέον αντιδραστική ταξική πολιτική της. Αναπαράγοντας τα πιο εκβιαστικά διλλήματα του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. δομεί την πολιτική της κυριαρχία πάνω στο φόβο. Όπου η υλοποίηση του σχεδίου αυτού δεν επιτυγχάνεται από την τρομοκρατία των καθεστωτικών ΜΜΕ, επιστρατεύονται οι πλέον αντιδραστικοί τρόποι καταστολής του μαζικού λαϊκού αγώνα.
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα διατρανώνοντας την αντίθεση τους στο καταστροφικό για την κοινωνία Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφιζόταν στη Βουλή. Οι διαθέσεις του κατασταλτικού μηχανισμού έγιναν εμφανείς εξ αρχής, όταν λίγο μετά τις 13:00 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς κύματος βίας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, βάσει κυβερνητικών εντολών προσπάθησαν εκ νέου να εκκενώσουν την πλατεία Συντάγματος, όπου για περισσότερο από ένα μήνα γράφονται σελίδες της νεότερης ιστορίας. Οι τυφλές επιθέσεις της αστυνομίας μέσα στο πλήθος με χρήση εκατοντάδων χημικών, οδήγησαν πολλούς απ’ τους συγκεντρωμένους στα νοσοκομεία (είχαμε πάνω από 700 τραυματίες), ενώ μόνο χάρις στην οργανωμένη δράση των Ομάδων Εργασίας του Συντάγματος αποφευχθήκαν τα χειρότερα. Προφανώς, το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάπνιξη κάθε φωνής αντίστασης στο «μονόδρομό» της και εξόντωσης (ακόμη και φυσικής) κάθε αγωνιζόμενου πολίτη, βρίσκεται στο αποκορύφωμα του.
Ως Αριστερή Ενότητα καταγγέλλουμε την πιο χυδαία και βίαιη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές τα τελευταία χρόνια και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Θέλουμε να προειδοποιήσουμε όσους προσπαθούν να στοχοποιήσουν κάθε δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης – Τρόικας, ότι οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας δεν τρομοκρατούνται δεν καταστέλλονται! 

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.   

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ:
  • ΣΤΙΣ 18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ 
  • ΣΤΙΣ 21.00 ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

“Δεν πα να μας χτυπάν με όλμους και κανόνια Δεν πα να μας χαλάν τα πιο όμορφά μας χρόνια Κι αυτοί που μας μιλούν πως θέλουν το καλό μας Ποτέ τους δεν ακούν το δίκιο το δικό μας”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ