Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σχετικά με τις δηλώσεις Λοβέρδου για απελάσεις εκδιδόμενων οροθετικών μεταναστριών

Όταν σταματήσουν να μας εξοργίζουν

Σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να τους μοιάζουμε
"Είναι μεγάλο πρόβλημα της πόλης η αδήλωτη παράνομη πορνεία και η σχέση της με το πρόβλημα της διάδοσης του AIDS"
"Η μετάδοση γίνεται από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια"
"Να φύγουν από τη χώρα οι γυναίκες φορείς "                                       
 Ανδρέας Λοβέρδος

Μετά τον καταλυτικό ρόλο του στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής κυβέρνησης – Τρόικα ενάντια στα κεκτημένα δεκαετιών και την προσπάθεια ο τομέας ευθύνης του, ο κλάδος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης να μετατραπεί σε πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναδεικνύει και το νέοσυντηρητικό πρόσημο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.
Γνωστοποίησε την πρόθεση να υπάρξουν απελάσεις εναντίον οροθετικών εκδιδόμενων μεταναστριών, με στόχο τη διαφύλαξη όχι μόνο της “δημόσιας υγείας” αλλά και των “χρηστών ηθών”, αφού χρησιμοποίησε το σχήμα αντιπαραβολής της παρανόμως εκδιδόμενης μετανάστριας με τον “Έλληνα οικογενειάρχη”. Σκόπιμα ο μνημονιακός υπουργός παραλείπει να κάνει οποιαδήποτε νύξη σχετικά με το trafficking, τα κυκλώματα διακίνησης, με όρους δουλεμπορίου, γυναικών, το ρόλο των προαγωγών αλλά κυρίως το ρόλο του ίδιου του “Έλληνα οικογενειάρχη” που επικαλείται, στην αναπαραγωγή αυτού του είδους της εκμετάλλευσης των γυναικών.
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, αναπαράγοντας -στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την ακροδεξιά- τα πλέον πατριαρχικά στερεότυπα, στοχεύοντας μάλιστα σε ξενοφοβικά ένστικτά. Η κυβέρνηση του κ. Λοβέρδου αντί να αναγνωρίσει την τριπλή εκμετάλλευση που υφίστανται οι μετανάστριες εκδιδόμενες (δουλεμπόρων, εγχώριων προαγωγών, “Ελλήνων οικογενειαρχών”) και να μεριμνήσει για την προστασία τους, επιλέγει να τις στοχοποιήσει προς τέρψη του συντηρητικού ακροατηρίου της, τμήμα του οποίου αποτελούν και οι πελάτες – οικογενειάρχες. Ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση του θα φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη επίσημων αλλά και ανεπίσημων επιχειρήσεων (πογκρόμ) “εκκαθάρισης της πόλης”. Τους προειδοποιούμε:

                                                                    θα μας βρουν
                        
                        απέναντί τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ