Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ή εμείς ή αυτοί



Η σκληρή ταξική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τσακίζει όλα τα κοινωνικά κεκτημένα δικαιώματα δεν θα μπορούσε να αφήσει αννέγγιχτη την ίδια την ανθρώπινη ζωή. “Έχουμε πόλεμο” δηλώνει σε διαδοχικές τοποθετήσεις του ο Γ .Παπανδρέου, έναν σκληρό ανελέητο πόλεμο ενάντια στον κόσμο της δουλειάς και της νεολαίας. Στα πλαίσια αυτού του ταξικού πολέμου επέλεξε η κυβέρνηση να καταφύγει στο τελευταίο οχυρό της κυριαρχίας, τη φυσική απρόκλητη βία εναντίον όσων αγωνίζονται για το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή. Αυτή τη στιγμή ένας 30χρονος διαδηλωτής χαροπαλεύει, χτυπημένος βάναυσα στο κεφάλι από τις δολοφονικές συμμορίες της ΕΛΑΣ. Η κρατική αυτή δολοφονική επίθεση δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από την απάντηση της κυριαρχίας στη μαζική λαϊκή κοινητοποίηση της 11ης Μαϊου. Η κατασταλτική απάντηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην μαζική απεργιακή διαδήλωση έναν χρόνο μετά το μνημόνιο δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο ποιά είναι η διαχωριστική γραμμή που διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της να οργανώσουν έναν πιο αυταρχικό, επιθετικό και κερδοφόρο καπιταλισμό η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή αξία.
Στην Ελλάδα του μνημονίου και του σκληρού εργασιακού μεσαίωνα που χτίζουν, τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μας δεν χωράνε. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, η αστυνομική καταστολή κάθε λαϊκής κινητοποίησης έχει αναβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα, τα κρούσματα σοβαρών τραυματισμών και ακραίας δολοφονικής αστυνομικής βίας είναι πολλά, είναι απολύτως σύστοιχη με την ταξικά βίαιη πολιτική της κυβέρνησης η σημερινή αλλά και παλιότερες δολοφονικές επιθέσεις. Το κακό για τους "άρχοντές" μας είναι ότι η δολοφονική βία και η καταστολή είναι πράγματι το τελευταίο οχυρό τους, Πρέπει να μας ξαναβρούν μπροστά τους δυνατότερους, πιο οργανωμένους, ανυποχώρητους.
Χαιρετίζουμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, άνεργο και άνεργη, κάθε νέο και νέα που διαδήλωσε ενάντια στην άθλια πραγματικότητα και το ακόμα πιο σκοτεινό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα για να ηττηθεί και να καταρρεύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο, για να βγούμε από τη κρίση προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ