Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση ΑΡ.ΕΝ. Οικονομικου

 

Το Υπουργείο Παιδείας υπέγραψε -περνώντας ουσιαστικά στα ψιλά γράμματα- εγκύκλιο (27/1), με την οποία επιβάλλει στους καθηγητές Πανεπιστημίων να διδάσκουν μόνο ένα σύγγραμα και καταργεί το βοηθητικό σύγγραμα(?!) Θεωρούμε οτι το γεγονος αυτό συνιστά διαλυτική διάταξη για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο καθως είναι το πρώτο βήμα των πολιτικών ιδωτικοποίησης που ως κορύφωση, φυσικά, θα έχουν την κατάθεση του νόμου-πλαίσιου Διαμαντοπούλου। Ως αποτελέσματα θα είναι η αγορά των συγγραμάτων από τους ίδιους τους φοιτητές (δεδομένης της κακής κατάστασης των βιβλιοθηκών στις σχολές), η υποβάθμιση του ερευνητικού και επιστημονικού έργου που παράγεται και η αμφισβήτηση της χρησιμότητας πολλών καθηγητών σε ένα μάθημα.


Τέτοιες πρακτικές δεν αντιμετωπίζονται ,βεβαίως, με ενέργειες όπως οι χτεσινές! Για αυτό το λόγο , καταγγέλουμε τη βιαιη διακοπη εξέτασης μαθήματος στη Νομική από ομάδα αντεξουσιαστών ως ανώφελη, απερίσκεπτη και προβοκατόρικη. Απλώς άνοιξαν το δρόμο στην Υπουργό Παιδείας να δηλώνει πως δε θα κάνει πίσω στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το Άσυλο και στην κατάθεση του νόμου πλαίσιο. Η κυρία Διαμαντοπούλου βοηθάται και από τους αντιδραστικούς Πανεπιστημιακούς που με σημερινή τους επιστολή (31/1) απαιτούν περαιτέρω "μεταρρυθμίσεις" στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ως εκ θαύματος ένας από τους 20 υπογράφοντες της επιστολής ήταν και ο αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Αντρίκος Παπανδρέου(!).

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, οτι στην προσπάθεια απαξίωσης της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας θα βρει απέναντι της σύσσωμη την Ακαδημαική κοινότητα, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στης τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ