Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Τα ψέματα τελείωσαν: Η Νομική ανοίγεi

Σήμερα 26/01/2011 μετά από παρεμβάσεις μελών  φοιτητικών συλλόγων  καθώς και άλλων αλληλέγγυων φορέων , η κοσμητεία ήρε το lock out το οποίο η ίδια αποφάσισε τη Δευτέρα 24/01/2011. Η απόφαση αυτή έρχεται να αποδείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι για το κλείσιμο της σχόλης δεν ευθύνονται οι απεργοί πείνας αλλά η ίδια η κοσμητεία. Παραδέχεται επίσης ότι ουδέποτε υπήρξε ζήτημα ασύλου ή παραβίασης του από την απεργία πείνας των μεταναστών εργατών. Τα ψέματα και η λάσπη τελείωσαν. Οι συκαφαντίες περί καταστροφών, βανδαλισμών και κινδύνου για τη δημόσια υγεία κατέρρευσαν πλήρως. Οι ίδιοι οι γιατροί χωρίς σύνορα τους εξέτασαν και δεν βρήκαν κανένα υγειονομικό κίνδυνο, αλλά και όσοι πέρασαν από το κτίριο μπόρεσαν να δουν την άριστη  κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
   Από το πρωί της Δευτέρας 24/1 υπήρχε μια συντονισμένη προσπάθεια από τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, τον κοσμήτορα της ΝΟΠΕ και μερίδας του τύπου να εκφυλίσει και να υπονομεύσει τον δίκαιο αγώνα μεταναστών εργατών που ζητάνε τη νομιμοποίηση τους. Θεωρούμε τουλάχιστον υποκρητικό από πλευράς ΔΑΠ και ΠΑΣΠ από τη μία να θεωρούν δίκαιο τον αγώνα των μεταναστών και από την άλλη στις ανακοινώσεις τους να δηλώνουν πως δεν θα ανεχτούν τη φιλοξενία των απεργών στο κτίριο της Νομικής. Η Νομική σχολή με ομόφωνη απόφαση του φοιτητικού συλλόγου νομικής  είναι ένας φιλόξενος χώρος για την υποστήριξη αυτού του αγώνα. Αυτή η φιλοξενία στο ακόμα κλειστό παλιό κτίριο της Νομικής που δεν χρησιμοποιείται για καμία δραστηριότητα της σχολής δεν παρακωλύει στο ελάχιστο τις λειτουργίες του Πανεπιστημίου. Στον αγώνα των μεταναστών εργατών για να δουλεύουν νόμιμα συμπαρίστανται μια πλατιά Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην οποία συμμετέχουν σωματεία, δημοτικές κινήσεις, πανεπιστημιακοί και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις. Η Αριστερή Ενότητα είναι περήφανη που συμμετέχει στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Ειδικά σήμερα που η κυβέρνηση εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον κόσμο της εργασίας και σαρώνει κεκτημένα και αυτονόητα δικαιώματα θεωρούμε ότι η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με τον κόσμο της εργασίας ενωμένο. Ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, χώρας προέλευσης,  Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι οφείλουν να αγωνιστούν για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και την εργοδοσία να ρίξει τα βάρη της κρίσης στον κόσμο της δουλειάς. Απέναντι στην ιδεολογία του μίσους και της διαίρεσης, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό, προτάσσουμε την ταξική ενότητα, τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων.
Οι 300 μετανάστες εργάτες  που βρίσκονται σε απεργία πείνας ζουν και εργάζονται στη χώρα μας πολλά χρόνια.  Ζητάνε να το κάνουν νόμιμα και όχι σε ένα καθεστώς διαρκούς τρομοκρατίας. Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης, κάθε φοιτητή και φοιτήτριας.  Μετανάστες και Έλληνες θα πορευτούμε μαζί μέχρι τη νίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ